Σου αρεσε η συνταγη μας?Δειξτο με ενα like

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μπισκοτογλυκό της στιγμής




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
  • 1 φάκελο κρέμα στιγμής βανίλια
  • 1 φάκελο κρέμα στιγμής σοκολάτα
  • 1 φάκελο γκαρνί λευκή
  • γάλα (για το χτύπημα των κρεμών)
  • τρούφα για επικάλυψη
  • κακάο (για το βούτηγμα των μπισκότων)

Πως το κάνουμε:

  1. Βουτάμε τα μπισκότα μέσα σε κακάο.
  2. Τα στρώνουμε στον πάτο μιας μικρης φόρμας ή ενός μικρού πυρέξ.
  3. Ρίχνουμε επάνω την κρέμα στιγμής βανίλια που την εχουμε χτυπήσει με το γάλα σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Ξανά στρώνουμε μπισκότα και μετά ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας που κι αυτή την εχουμε χτυπήσει με το αναγραφόμενο γάλα της συσκευασίας.
  5. Χτυπάμε ενα φάκελο γκαρνί με το ανάλογο γάλα σύμφωνα με την συσκευασία και καλύπτουμε το γλυκό μας με μια στρώση και οσο περισσέψει κάνουμε σχεδιάκια πάνω στο γλυκό.
  6. Τέλος ρίχνουμε την τρούφα ή αν εχετε μπορείτε να βάλετε καραμελωμένα καρύδια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για το στρογγυλό τσέρκι της τούρτας που εχω στη φωτογραφία χρειάστηκαν 3 μπισκοτάκια επιπλέον. Τα μπισκότα πρέπει στη στιγμή να τα βουτάτε στο κακάο, γιατί οταν μπαίνει και η κρέμα μαλακώνουν. Καλό ειναι πρώτα να χτυπήσετε τις ασπρες κρέμες και να τις βάλετε σε ενα μπωλάκι  και μετά τη  σοκολατένια κρέμα για να μην πλένετε συνεχώς τον κάδο του μίξερ σας. Και σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε παραπάνω γάλα στις κρέμες εκτός απο αυτό που γράφει η κάθε συσκευασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου